fbpx
Uslovi korišćenja
Politika privatnosti

Digitalni meni, proizvod reklamne agencije Bid4u, ceni Vašu privatnost i brine se o Vašim ličnim podacima. Mi smo posvećeni zakonitoj, poštenoj i transparentnoj obradi podataka o ličnosti. U skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije i Opštom uredbom o zaštiti podataka o ličnosti (GDPR) Evropske unije.

Molimo Vas da pažljivo pročitate ove Uslove korišćenja i Politiku privatnosti da biste u potpunosti razumeli koje to podatke o ličnosti obrađujemo, u koje svrhe i po kom pravnom osnovu, kao i da biste se upoznali sa Vašim pravima, načinom zaštite Vaših podataka i vremenskim periodom u kojem čuvamo Vaše lične podatke.

1. Koje podatke o ličnosti prikupljamo od Vas?
  • Digitalni Meni prikuplja od Vas određene podatke tokom našeg poslovanja, uključujući podatke koje unosite sami, podatke o Vašoj upotrebi naše Web stranice, kada nas kontaktirate ili tražite informacije od nas i kada kupite naš proizvod. Takođe, automatski prikupljamo neke podatke, poput informacija o Vašem uređaju i sa kojim vrstama naših usluga komunicirate ili provodite vreme koristeći ih.Svrha obrade ličnih podataka zavisi od kategorije lica čije podatke prikupljamo i od vrste ličnih podataka koji se obrađuju u konkretnom slučaju.
1.1. Lica u poslovnom odnosu sa nama
  • Da bismo ostvarili, upravljali i/ili održavali poslovni odnos sa Vama kao našim postojećim ili potencijalnim klijentom, obrađujemo podatke kao što su: ime i prezime, email adresa i broj telefona.
1.2. Lica koja posećuju našu web stranicu

Naša Web stranica https://digitalnimeni.rs  koristi Google Analytics kolačić treće strane. Šta su kolačići? Kolačići su male dadoteke koje se automatski kreiraju od strane Vašeg pretraživača i čuvaju se kada posetite našu Web stranicu. Kolačići ne štete Vašem uređaju i ne sadrže viruse ili druge maliciozne programe.

  • Google Analytics: Mi koristimo Google Analytics za analiziranje podataka o korišćenju naše Web stranice. Usluge Google Analytics ne mogu da funkcionišu bez upotrebe kolačića (cookies) koji omogućavaju statističku analizu korišćenja ove Web stranice od strane posetilaca, kao i prikaza sadržaja vezanog za korišćenje ili oglase. Google Analytics koristi podatke koji se odnose na Vas, kao što su lokacija, pregledač, IP adresa i koliko je puta Web stranica posećena. To sve koristimo u cilju optimizacije naših usluga za Vas.
  • Kako da obrišete ili blokirate kolačiće: Vi možete da obrišete ili blokirate kolačiće u bilo kom trenutku promenom konfiguracije pregledača. To će Vam omogućiti da sprečite instalaciju nekih ili svih kolačića.Više infomacija o upravljanju podešavanjima kolačića možete pronaći na www.allaboutcookies.org
  • Kontakt forma/upiti: Kada nas kontaktirate putem kontakt forme https://digitalnimeni.rs/kontakt-digitalni-cenovnik  mi prikupljamo Vaše podatke o ličnosti (ime, organizacija, email, telefon i tekst Vaše poruke) kako bismo odgovorili na Vaš upit. Pravni osnov za ovu vrstu obrade je naš legitimni interes da odgovorimo na Vaš upit. Vi nemate zakonsku obavezu da nam dostavite navedene podatke, ali bez njih nećemo biti u mogućnosti da Vam pružimo odgovarajući odgovor ili uslugu.
1.3. Lica koja posećuju naše stranice na društvenim mrežama

Mi smo aktivni na društvenim mrežama Facebook i Instagram. Kada komunicirate sa nama na ovim mrežama, Vi stavljate na raspolaganje informacije i Vaše podatke, na primer kada odgovorite na naše objave, komentarišete ih ili podelite, kada nam dodelite „like“ ili nas zapratite na društvenim mrežama.

Pored toga, obrađujemo standardne informacije poput identifikacionih podataka, kontakt informacija ili Vaše profilne fotografije. Nadalje, mi ćemo u nekim slučajevima deliti, na primer, vest u kojoj će Vaše ime biti uključeno. U takvim slučajevima uvek zahtevamo Vašu prethodnu saglasnost. Uvek možete da povučete Vaš pristanak tako što ćete nam se obratiti na: office@bid4u.rs . Svrha obrade je brendiranje i marketing Bid4u – Digitalni Meni.

Pravni osnov za obradu je legitimni interes Bid4u kao merketinške agencije na društvenim mrežama za deljenjem znanja u formi deljenja članaka i vesti, u skladu sa Članom 6(1)(f) GDPR-a.

Kada koristite Facebook, Facebook koristi informacije prikupljene sa Digitalni Meni Facebook stranice. U tom slučaju, Digitalni Meni i Facebook se smatraju zajedničkim rukovaocima koji obrađuju Vaše podatke o ličnosti. Više o zajedničkim rukovaocima možete pročitati ovde.

Informacije na društvenim mrežama brišu se kada Digitalni Meni obriše objavu, ili kada Vi obrišete Vaš komentar, podelu, reakciju ili indikaciju da ste dodelili „like“ ili da pratite Bid4u-Digitalni Meni.

1.4. Lica uključena u promotivne aktivnosti

Ako ste uključeni u naše promotivne aktivnosti, primate naš promotivni materijal ili prisustvujete događajima koje organizujemo, možemo da obrađujemo podatke o ličnosti poput imena i prezimena, email adrese, broja telefona, pozicije na kojoj radite, fotografije ili video zapisa. Pravni osnov za ovu vrstu obrade je naš legitimni interes za promociju i druge marketinške ciljeve.

2. Koliko dugo čuvamo Vaše podatke

Vaše podatke o ličnosti čuvamo u roku neophodnom za ostvarivanje svrhe u koju su prikupljeni. Izuzetno, u obavezi smo da Vaše podatke o ličnosti čuvamo i po prestanku postojanja svrhe obrade radi poštovanja naših ugovornih obaveza, ostvarivanja legitimnog interesa Digitalnog Menija, ispunjavanja obaveza definisanih pozitivnopravnim propisima Republike Srbije i na osnovu Vašeg pristanka.

3. Sa kim delimo Vaše lične podatke

Mi cenimo Vašu privatnost i preduzimamo odgovarajuće mere zaštite Vaših ličnih podataka koje prikupljamo i obrađujemo. Ukoliko imamo potrebu za tim, Vaše lične podatke možemo da delimo sa određenim pouzdanim trećim licima u skladu sa zaključenim ugovorima ili organima vlasti.

Prenos Vaših podataka o ličnosti u druge države: Da bismo pružili naše usluge u skladu sa ovim Uslovima korišćenja i Politikom privatnosti, u nekim slučajevima postoji potreba da prenesemo Vaše podatke o ličnosti van teritorije Republike Srbije, na primer u države koje su obezbedile odgovarajući stepen zaštite podataka o ličnosti (države Evropskog ekonomskog prostora, engl. European Economic Area – EEA), ili izvan EEA, na lokaciju koja primenjuje odgovarajuće zaštitne mere, u skladu sa GDPR, poput Sjedinjenih Američkih Država, u kom slučaju se na primaoca primenjuje EU/US Privacy Shield.

4. Vaša prava

Mi želimo da budemo sigurni da ste u potpunosti svesni svojih prava u vezi sa zaštitom ličnih podataka. Zakon o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije i Opšta uredba o zaštiti podataka o ličnosti (GDPR) Evropske unije Vam garantuju određena prava.

Imate pravo da se informišete o podacima koje obrađujemo i kako ih obrađujemo, kao i pravo da zahtevate uvid i njihovu kopiju. Takođe, imate pravo da ograničite našu obradu, da zahtevate ispravku, dopunu i ažuriranje ukoliko su podaci nepotupni ili netačni, pravo da zahtevate brisanje podataka nakon isteka predviđenog perioda čuvanja i pravo da dobijete podatke o ličnosti koje ste nam prethodno dostavili kao i da zahtevate da ih prenesemo drugom rukovaocu. U svakom trenutku možete da prigovorite nakon čega ćemo obustaviti dalju obradu Vaših podataka i pravo da povučete svoj pristanak koji ste nam prethodno dali.

Ukoliko smatrate da su Vaša prava na zaštitu podataka o ličnosti povređena, možete se pritužbom obratiti Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti: https://www.poverenik.rs

Ako podnesete zahtev, imamo mesec vremena dana da Vam odgovorimo. Ako želite da koristite bilo koje od navedenih prava, obratite nam se na: office@digitalnimeni.rs

5. Kontakt

Ukoliko imate dodatna pitanja u vezi sa našim Uslovima korišćenja i Politikom privatnosti ili podacima o ličnosti koje prikupljamo i obrađujemo, molimo Vas da nam se obratite na: office@digitalnimeni.rs ili office@bid4.rs